Om Peace & Love och muffins och pannkakor, samt om hur det borde vara i den bästa av världar.

Det var ju väldigt sorgligt att årets Peace & Love inte blev av, att festivalen gick i konkurs. Jag läser på Gaffa.se att P&L har skulder på nästan 70 miljoner!
Men det finns tillgångar också, bland annat 250 muffins, 13 liter vispgrädde och 5 kilo pannkakor! Alltid något.
Mest synd är det förstås om alla i ungdomar som sparat och jobbat extra för att få råd att betala festivalpass och camping. Nästan 2000 kronor för att gå på festival är mycket pengar för den som ska klara sig på tusenlappen man får i studiebidrag per månad. Många av dem som köpte festivalpass är nog ganska sura på artisterna som fått jättemycket betalt i förskott. OK, artisterna måste ju leva de också, men när det gäller vissa av dem så snackar vi ju om väldigt mycket pengar.
I den bästa av världar är det här vad som skulle han hänt: Någon av de stenrika artisterna skulle ha hört av sig till andra stenrika artister och föreslagit: "Nu hjälps vi åt med att fixa det här. Vi hjälper våra fans och skramlar ihop till de 7,8 miljoner som de tillsammans betalat för att gå på en festival som inte blev av". 7,8 miljoner är förstås mycket pengar, men om man får, låt säga, 5 miljoner för en spelning, så föreställer jag mig att man kanske har råd med ett litet bidrag.
Alla de 9000 som betalade för att gå på P&L hade blivit överlyckliga. Musikerna hade fått massor av bra PR och ännu bättre karma. Så hade det varit i den bästa av världar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0