Läs Rookiemag.com!

Tips: Nätmagasinet Rookie!

Den som driver det är en 17-årig tjej som heter Tavi Gevinson från Chicago. I Rookie finns bland annat artiklar om mode, musik, böcker, film och känslor. De som skriver är själva unga och de unnar sig att visa att de är smarta och roliga. Jag blev glad när jag hittade till Rookie för jag tycker att så väldigt ofta skildras tjejer i tonåren som mer eller mindre korkade.

Tavi Gevinsons egen story är också inspirerande. När hon var 11 startade hon en modeblogg som snabbt blev jättepopulär, faktiskt så populär att hon blev inbjuden att åka till de stora modeveckorna i New York och Paris. Men Tavi tröttnade på sin blogg efter ett tag, hon skrev att hon sökte tjejer som ville vara med och starta ett nätmagasin. Hon fick flera tusen svar, valde ut en redaktion och drog  igång.

Här kan ni läsa ett smakprov, Tavis krönika från januarinumret:

http://rookiemag.com/2014/01/editors-letter-27/

Och ett smakprov till, en intervju med Emma Watson:

http://rookiemag.com/2013/05/emma-watson-interview/


Mer Regina Spektor

Den här Regina Spektorlåten har jag som ringsignal:

You´ve got time

Den  här låten har jag tjatat om förr, men det är värt att göra det igen. Tycker den är så bra. Regina Spektor är en av mina favoriter och förebilder, men här låter hon lite annorlunda än vad hon brukar göra. Låten gjordes för teveserien Orange is the new black, som också rekommenderas om någon har missat den. Men börja med att lyssna på Regina:

Ny Laleh-låt for oss varghonor

Laleh lade nyss upp den här låten på Facebook. En bra låt för oss varghonor.

Provläs Stjärnskott

Hej!
Nu kan du provläsa början av boken om mig, Stjärnskott. Gå in på någon av dessa två länkar:
http://www.provlas.se/stjarnskott/
eller
http://www.smakprov.se/bok/stj%C3%A4rnskott/anna-lena-st%C3%A5lnacke/isbn/9789150219968

Hörde ni mig i Gamla stan igår? Eller hörde ni Passenger spela på gatan i Stockholm i somras?

Det har tyvärr inte blivit så mycket bloggat hittills under det här jullovet. Ni vet hur det är, man sover länge och så vill man träffa kompisar och vips så är dagen slut. Men jag vill i alla fall passa på att önska alla ett riktigt bra 2014.
Agnes och jag har passat på att spela ute en del, och igår vågade vi oss till Gamla Stan. I vanliga fall brukar vi ju stå vid ingången till Gärdets T-banestation med våra gitarrer, men så tänkte vi att vi kunde variera oss lite.
Vi ställde oss i gränden utanför Tyska kyrkan, och spelade ungefär en timme, ända tills vi började frysa om fingrarna. Vi fick jättemycket pengar. Det är massor av ryska turister i Gamla stan, så många att man nästan inte kommer fram på de smalaste gatorna, och en hel del av dem av dem stannade och lyssnade på oss så att Kindstugatan där vi stod, blev alldeles igenproppad.
Sedan gick Agnes och jag till Myrorna på Adolf Fredriks Kyrkogata och köpte varsin klänning för en del av pengarna vi tjänat.
På tal om gatumusik:  Jag läste en intervju med Marc Rosenberg, alltså Passenger, i en gammal musiktidning. I somras, när han hade en megahit med "Let her go" var han ju i Stockholm och uppträdde på Allsång på Skansen. Men gissa vad han gjorde bara några timmar innan! Han stod i Berzelii park med gitarren och spelade för folk som bara råkade gå förbi.
Det är ganska härligt, tycker jag, att han samtidigt som låten låg högt på listorna i hela världen, ställde sig ute och spelade som vilken gatumusikant som helst, som Agnes och jag.
 
Här kommer en annan låt och den här handlar om en gatumusiker. "For Free" av Joni Mitchell:

RSS 2.0