Fangirls, Justin Bieber och sexism

Det är skillnad på hur tjejer och killar blir bemötta.
Minns ni i våras, när Vakna med NRJ:s programledare ringde upp ett Justin Bieber-fan under sändningen. De sa att hon skulle få gå på konserten i Globen och sedan få träffa honom på tu man hand. Tjejen blev förstås överlycklig, men sedan kom smällen:
– Det var bara ett skämt, sa programledaren Martin Björk.
Tjejen började gråta och hyperventilera i direktsändning.
Sedan började det ryktas om att allt var fejk, men det spelar egentligen ingen roll, det är lika taskigt ändå mot alla dem som gillar Justin Bieber. Det är liksom helt OK att håna och förlöjliga fangirls.
Ungefär samtidigt som Justin Bieber var i Sverige, var också en annan idol här. Jag snackar om Bruce Springsteen, alla medelålders gubbar och gummors älskling. Hysterin var total, jag vet för jag var med pappa på en av konserterna i Friends Arena (konserten var i och för sig väldigt bra, jag började lyssna på, och spela en del av Springsteens låtar efter det). Ni skulle sett hur publiken uppförde sig! Ingen större skillnad mot Bieber-fansen, bortsett från att många av Springsteen-fansen var rätt så packade. Och utanför Grand Hotell här i Stockholm hängde klasar av gubbs, som förmodligen skolkade från jobbet, bara för att få en skymt av Springsteen. En del av dem hade nog sålt sin ena arm för att få en träff med The Boss.
Det var ingen som hånade dem.
Visst är det konstigt! Varför är det OK att racka ner på tjejers passioner? Varför är det ”finare” att vara hängivet fan av Springsteen, eller Zlatan eller någon annan kill-idol?
Det handlar om sexism.

Kommentarer
Postat av: Anonym

PREACH SISTER!!

2013-09-05 @ 16:38:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0