Influensa

Lång tystnad från mig här på bloggen. Har influensa, är alldeles groggy av feber. I väntan på att jag ska orka blogga lite själv, får ni tips på en annan blogg jag gillar: http://www.wheredidugetthat.com
Oftast tycker jag det är lite tjatigt med alla modebloggar men den här Londontjejen som bor i New York sticker ut och är inspirerande.

Kloka ord om fangirls

Det är ju liksom OK att håna fangirls, så man blir glad när hånarna får svar på tal. I tidningen Frihet skriver en kille som heter Linus Fremin bland annat så här:

. . . skepticismen mot flickfansen har med åren blivit hård och hjärtlös. Under Justin Biebers Sverigebesök i våras sände SVT:s Nyheter ett inslag om hans gråtande fans. När det senare lades upp på Youtube fylldes kommentarsfälten med vidriga kommentarer som “Dom här människorna borde utrotas” och “Ett nackskott skulle sitta bra på varenda jävel”. . .

. . .En del av förklaringen till den hånfulla och ibland direkt hatiska attityden är det faktum att flickfansen är en maktfaktor. Justin Biebers ”beliebers”, One Directions ”directioners” och Eric Saades ”saadister” är själva grunden för deras framgångar. . . 

. . .däri ligger nog den största förklaringen till flickfanshånet. Att många stör sig på att fansen vägrar vara duktiga flickor som sitter stilla och håller käft. Att de i stället skriker, gråter och svimmar så fort de andas samma luft som sin idol. Det är något väldigt vackert med det. 
Läs hel artikeln här:http://www.frihet.se/text/2013/09/unga-fans-en-maktfaktor
 
Ett annat förslag: Läs också boken om mig, som ju bland annat handlar om hur det är att vara fangirl:
 

Ett meddelande från Miss Li och Amnesty

Så här skriver Miss Li på Amnestys hemsida:
 
ETT MEDDELANDE FRÅN MISS LI
 
Ibland blir det så påtagligt hur vi alla föds till denna jord under helt olika förutsättningar.

Jag hade tur. Jag föddes till ett tryggt hem. Mat på bordet. Kläder och en varm kram av mina föräldrar när jag kröp ner under mitt rosa täcke om kvällen. Jag hade rätten att gå i skolan. Jag har rätten att utbilda mig till vad jag vill. Jag har rätten att gifta mig med den jag älskar och jag har rätten att få en rättvis rättegång om nån någon gång skulle anklaga mig för att ha begått ett brott.

Jag har fötts här och jag tar det självklart som mina Mänskliga Rättigheter.

Tyvärr blir det lätt så att man tar detta för givet här i trygga Sverige. Varför ska det inte vara möjligt att förändra och göra det lika självklart för alla människor i alla länder?

För vi kan förändra. Du. Jag. Tillsammans. Om vi går ihop och kämpar så kan mänskliga rättigheter vara en lika självklar sak överallt. I hela världen.

Miss Li
 
Vill du också göra som Miss Li? Gå in på www.amnesty.se. Du kan vara med och vädja för personer som sitter i fängelse bara för sina åsikters skull. Allt som behövs är en namnunderskrift. Det fixar du på nätet.
 
 
 
 
 
http://skriv.amnesty.se/?utm_source=amnesty_se&utm_medium=popup&utm_campaign=skriv
 
 

What´s up, Linda Perry?

Här kan man snacka om förebild: Linda Perry har grundat två skivbolag, och skrivit och pruducerat massor av hits för stora artister, bland andra Pink (Get the Party Started), Christina Aguilera (Beautiful) och Gwen Stefani (What You Waiting for?.
Men jag tycker Linda Perry var (är?) ännu bättre själv, som här i gruppen 4 Non Blondes, som bara fick en enda hit, nämligen What´s Up? 

Varför måste man välja ut någon som ska känna sig ful och fel?

En kille som är politisk krönikör på Expressen och som har samma efternamn som jag,  har skrivit en text med rubriken "Så sjuka är unga tjejers idéal". Den går ut på att killar tycker bättre om lite rundare tjejer än om smala, och det är väl kul att höra för den som råkar se ut som den här Karlsson-killen tycker man ska göra, men inte alls så kul för den som inte är så där kurvig, med den smala midja och de breda höfter som HAN tycker är snyggt?
Kanske vill han väl (han nämner något om ätstörningar och problem o s v ), men varför ska man byta ut ett ideal mot ett annat? Varför kan inte alla få känna sig fina och se ut på sitt eget sätt?
Bloggaren Julia Skott har svarat honom. Läs vad hon skriver här:http://juliaskott.wordpress.com/2013/11/11/sa-sjuka-ar-dina-ideer-om-tjejer/

Play with Fire - First Aid Kit

Sorry för min långa tystnad. Förklaring kommer kanske senare. Eller kanske inte. Här blir det lite musik så länge. Visst sjunger de fantastiskt Klara och Johanna! Kan tänka mig att Mick Jagger, som skrivit låten, tycker den blir fantastiskt bra i den här versionen.

RSS 2.0