Han vill bli VD,hon personalchef

Såg en resultatet av en undersökning häromdagen. 4700 personer hade svarat på frågan om vilket som är deras drömjobb. 
Det visade sig att det jobb som flest män drömmer om är att bli VD, medan flest kvinnor drömmer om att bli personalchef.
Men om man nu drömmer om att bli chef, om ett jobb där man får bestämma, så borde man vilja bestämma mest. Och det gör ju hen som är VD, som ju också bestämmer över personalchefen.
Visst är det konstigt att kvinnor som drömmer om makt inte vill ha FÖR mycket makt? Eller kanske vill de, men vågar inte säga det högt? 
Författare var det tredje populäraste drömyrket bland kvinnor och det åttonde populäraste bland män.
6:a på listan över männens drömjobb var musiker, som inte ens fanns med på kvinnornas lista. Där tror jag också att tjejerna/kvinnorna ljuger lite, att de inte vågar tala om vad de drömmer om. Det är ju många som tycker att man inte ska vara för på, framför allt inte om man är tjej. I stället ska man bli upptäckt av en slump, typ när man sjunger i duschen och grannen på andra sidan väggen (som också av en slump är på professionell jakt efter nya talanger just då)  råkar höra en. Man ska inte anstränga sig för mycket, och om man gör det så ska man inte visa det. Så tycker ganska många.
På männens tio-i-topp-lista fanns också äventyrare. Det var inget drömjobb bland kvinnorna.
Jag tycker det låter ganska coolt att vara äventyrare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0