Om gitarrens bästa läge

Hej igen!
Det var ju meningen att jag skulle blogga flitigt, men så blev det inte. Det kom en massa liv emellan. Men nu är jag här igen och utlovar bättring.
Har ni funderat på hur man ska hålla gitarren när man står på scen? Det har Alice Cooper (han som brukade  gulla med ormar och halshugga dockor unde sina konserter, och som för övrigt spelar på Storsjöyran om några dagar) gjort. I en interju på sajten Fuse  ryter gamle Alice till mot Mumford & Sons. Så här säger han: "Man behöver inte vara påverkad av droger men när man kliver upp på scenen bär man inte gitarren högt upp på bröstet. Du spelar gitarr nere vid midjan. Det kommer inte från hjärnan, det kommer från magen, från skrevet. Det är sexuellt:"
Dessutom tycker Alice att unga musiker ska sluta vara muntra, sluta spela dragspel och sluta äta vegetariskt. Det här skriver Fredrik Strage en rolig krönkika om i Dagens Nyheter idag. 
Jag skulle vilja hälsa Alice att ta sig en tallrik linssoppa till lunch. Hacka i massor av chilifrukt så lovar jag att det smakar "rock´n´roll"! Låter man bli att glufsa i sig kött för jämnan är det bättre för miljön. Alla de där kossorna vi så småningom äter upp har ju hunnit prutta en hel del under sitt liv,  kopruttarna innehåller som bekant metangas och den bidrar till växthuseffekten. Och på marken där man odlar mat till korna skulle man kunna odla mat till människor. Men Schools Out är en bra låt, kanske den bästa som Alice gjort.
Här kan du se intervjun med Alice: www.youtube.com/watch?v=8aHlDmIkCXM
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0